در دههی ۱۹۵۰ میلادی، جراحان قلب از کربوکسی تراپی برای درمان بیماریهای عروقی که ناشی از مشکلات خونرسانی به بافتها یا تجمع چربی در عروق بود، استفاده کردند.
نهایتاً در سال ۱۹۹۵، کربوکسی تراپی جای خود را در میان روشهای زیبایی و جوانسازی پوست باز کرد و به سرعت به یکی از روشهای فراگیر در این حوزه تبدیل شد. عمده کاربردهای این روش در گذشته شامل از بین بردن چربیهای موضعی و جوانسازی پوست بود.
به مرور از کربوکسی تراپی برای بهبود انعطاف پذیری یا الاستیسیته، بهبود خونرسانی به بافت پوستی، رفع چین و چروکها و افزایش کلاژن سازی استفاده شد.
کراپوکسی تراپی چیست؟
کراپوکسی تراپی عمل تزریق گاز دی اکسید کربن به زیر پوست است. این گاز کاملا بیضرر است. دی اکسید کربن گازی است که بدن به طور طبیعی در بدن وجود دارد و میزان تزریق این گاز به به وسیله دستگاه سنجیده میشود.
هنگامی که میزان وجود این گاز در پوست شما بیشتر از حد مجاز رسید، بدن این مورد را به عنوان کمبود اکسیژه تلقی میکند. به همین خاطر جریان افزایش خون در ناحیه مورد نظر افزایش پیدا میکند. افزایش جریان خون باعث افزایش رسیدن مواد مغذی به ناحیه مورد نظر میشود و در نتیجه ترمیم سلولی شروع میشود.
از کربوکسی تراپی میتوان برای نواحی مختلف بدن استفاده کرد. نواحی مختلفی مانند پلک، صورت، گردن، باسن، پشت دستها و پاها نقاطی هستند که کربوکس تراپی نتیجه خوبی در آنها دارد. از کربوکسی تراپی میوان برای از بین تیرگی دور چشم، استرچ مارک، از بین بردن رخم ناشنی از آکنه و جراحی، زخمهای عروقی، رفع شل شدگی و افتادگی پوست برطر کردن خطوط دور دهان و خط خنده استفاده کرد.
علاوه بر این کربوکس تراپی برای بیماریهایی مانند پسوریازیس، ایسکیمیک اندام تحتانی، بیماریهای ارکتایل مسائل عروقی ریز، ریزش مو و حتی کاهش درد و اسپاسم عضله در پزشکی ورزش استفاده کرد.
مزایا کربوکسی تراپی
– کاهش سلولیت
– کاهش موضعی چربی با یا بدون لیپوساکشن
– مکمل درمان لیپوساکشن برای صاف کردن ناهمواری های پوست
– آلوپسی
– بیماریهای عروقی مرتبط با دیابت
– زخمهای پوستی
– برخی از مشکلات نعوظ به علت اختلالات عروقی
– پارگی پوست( استرچ مارک)
– جای جوش و افتادگی پوست (بازوها، قفسه سینه، …)
– درمان برخی از بیماریها
– درمان و رفع نمودن ناهمواری های پوست
– بالا بردن جریان خون
عوارض جانبی کربوکسی تراپی
کربوکسی تراپی معمولا هیچ گونه عوارض جانبی ندارد و اگر عارضه محدودی نیز داشته باشد در مقابل جراحی های زیبایی بسیار کم است.
ممکن است بعد از انجام این روش کبودی در محل تزریق وجود داشته باشد. همچنین ممکن است در این محل احساس سوزش نیز بکنید.
به جز این موارد عوارض جانبی خاصی در رابطه با این روش درمانی گزارش نشده است. در صورت هر گونه احساس غیر عادی در بدن بلافاصله با پزشک در میان بگذارید.
مدت زمان تزریق کربوکسی تراپی چقدر است ؟
کربوکسی تراپی درمانی سرپایی بوده و تزریق آن معمولا بین 15-30 دقیقه طول خواهد کشید . تزریق نیازی به بیهوشی ندارد . سوزن آمپول بسیار نازک است و درد و خون ریزی ندارد. نیازی به مراقبت بعد از تزریق نیست و شما می توانید بلافاصله کارهای روزانه خود را انجام دهید.
پس از کربوکسی تراپی چه باید کرد؟
افرادی که با این روش کاهش چربی یا سلولیت را انجام می دهند به مدت 24 ساعت نباید تماسی با آب حال از طریق شنا و حمام داشته باشند.