


چند نوع لنز داریم و هر کدام در چه افرادی قابل استفاده است؟
الف- لنزهای نرم که معمولاً برای نزدیک بینی و دوربینی استفاده میشود.
ب- لنزهای سخت که معمولاً برای آستیگماتهای بالا و قوز قرنیه (کراتوکونوس) به کار میروند
.ج- لنزهای توریک که شامل نرم توریک و سخت توریک میباشد، که این لنزها نیز برای بیمارانی که آستیگمات هستند، استفاده میشود.
مشکل عمده ی مردم در استفاده از لنز چیست؟
مشکل عمده ی مردم، ندانستن راه درست نگهداری و استفاده از لنز است که در نهایت منجر به تحریکات چشم میشود. مهمترین عیب این است که چشم عفونت پیدا میکند یا ممکن است در قرنیه ی چشم خراشی ایجاد شود. به دنبال خراش دادن چشم ممکن است، میکروب وارد چشم شود و با وجود میکروب در چشم، قرنیه دچار مشکل شود، تا جایی که منجر به پیوند قرنیه نیز شود ،حتی ممکن است عفونت باعث کم شدن دید چشم نیز شود. گاهی مشاهده شده که عفونت، منجر به تخلیه کردن کامل چشم هم شده است.
چگونه و چه مدت باید از لنز استفاده کرد تا کمترین آسیب به چشم برسد؟
معمولاً در کشورهای اروپایی لنزهایی به صورت یک بار مصرف میباشند. نکته قابل توجه در این است که هر چقدر درصد آب لنز بیشتر باشد، آسیب کمتری به چشم وارد میکند.در ایران معمولاً از لنزهایی استفاده میشود که عمر بیشتری دارند، و تا زمانی که به چشم آسیب نزنند و چشم را دچار خارش نکنند یا ایجاد حساسیت نکنند و همچنین باعث قرمزی چشم نشوند، میتوان از آنها استفاده کرد.توصیه میشود که بیماران حتماً موقع خواب لنز را از داخل چشم خارج کنند و هیچ وقت با لنز نخوابند و بلافاصله لنز را در جا لنزی مناسب خود قرار داده و داخل آن مایع ضدعفونی کننده خاص خود را بریزند. هیچ وقت با دستهای آلوده به لنز دست نزنند و حتماً تمام مسائل بهداشتی را در استفاده از لنز به کار گیرند.
لنزها را چگونه باید نگه داری کرد تا عمر بیشتری کنند و موجب عفونت چشم نشوند؟
لنزهای توریک نرم و سخت و همچنین لنزهای نرم را باید حدود 8 ساعت در محلول ضد عفونی کننده نگهداری کرد و اگر استفاده نمیشوند، حتماً در جا لنزی و محلول خاص خود قرار داده شوند.
لنزهای نرم را اصلاً نباید آب بزنیم، زیرا خراب میشوند. در این نوع لنزها تنها باید از سرم نرمالین سالین جهت شستشو استفاده کرد، ولی لنزهای سخت را می توان با آب و شامپو بچه شستشو داد.


